TÁJÉKOZTATÓ KÖZÉPISKOLAI BEIRATKOZÁSRÓL!

kicsiny--tett-logo.jpg
TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!
Tájékoztatom, hogy a 2021/2022. tanítási évre történő középiskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét.
Kérjük, hogy elsősorban az online jelentkezést részesítsék előnyben!
A középfokú oktatás 9. és a nyolcosztályos képzés 5. évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. június 15-től nyílt meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap
Az oldalon a "Beiratkozás középfokú intézménybe (BKI)" menüpontra kattintva kell az elektronikus beiratkozást elindítani. A belépéshez az általános iskolában használt szülői KRÉTA hozzáférés szükséges, vagy ideiglenes regisztrációval is be lehet lépni. Ezzel kapcsolatos tájékoztatást a KRÉTA belépési felületén találnak.
A felület használatához az alábbi címen elérhető egy képekkel illusztrált tájékoztató, valamint a Gyakran ismételt kérdésekben tájékoztatást kaphatnak a felületre történő belépésről, regisztrációról is: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action...
Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumokat lefotózva fel lehet tölteni a felületre, vagy bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) az iskolában kerülhet sor. A beiratkozás adatainak személyes felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon is megtörténhet 2021. június 23-án a felvételi értesítőben szereplő idősávban, a járványügyi helyzet miatt előírt egészségügyi szabályok betartása mellett. Ez a következőképpen alakul iskolánkban:
2021. június 23-án az értesítőben megadott idősávban várjuk azon tanulókat vagy a tanuló szülőjét az intézményben (4900 Fehérgyarmat, Kiss Ernő u. 3.), akik a Kréta rendszerben történő beiratkozást önálló módon, elektronikusan nem tudják megoldani. Az intézmény személyes felkeresése esetén kérjük, szigorúan tartsák be a vírushelyzet miatt életben lévő rendelkezéseket (orrot és szájat teljesen fedő maszk használata, kézfertőtlenítés, testhőmérséklet mérés az intézmény bejáratánál). Személyes megjelenéskor hozzák magukkal a tanköteles gyermek összes személyes iratát (születési anyakönyvi kivonat vagy személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, oktatási azonosító, stb.). Amennyiben a családban már rendelkeznek Kréta szülői hozzáféréssel, úgy szükség lesz ennek belépési adataira (felhasználói név, jelszó), valamint egy élő e-mail postafiók hozzáférési adataira. Fentiek biztosítása esetén a saját Kréta hozzáférés használatával a jelentkeztetést segítjük elvégezni Önöknek.
Kérjük, hogy elsőként mindenképpen az otthonról történő online beiratkozást részesítsék előnyben, és csak indokolt esetben keressék fel személyesen az intézményt!
Online beiratkozás technikai nehézségei esetén segítség kérhető a martonjozsef@deakgimi.hu email címen.
Szeretettel várjuk leendő tanulóink beiratkozását!
Cimkék: Nincs

A Szerzőről

Tisza Dorina

0 Hozzászólás

Rólunk

eu.jpg

Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium (korábban Zalka Máté Gimnázium) Középfokú oktatás - nyelvi, belügyi, emelt természettudományos és  nyolcosztályos képzés.

Igazgató: Iszák Tibor.

Tovább olvasom...