Interneten keresztüli, elektronikus középfokú beiratkozással kapcsolaltos tájékoztató

kicsiny--tett-logo.jpg
Tisztelt Szülők!
Gyermekük középiskolai beiratkozásának elektronikus teljesítésével kapcsolatban tájékoztatjuk Önöket, hogy amennyiben nem rendelkeznek használható Kréta belépési hozzáféréssel, úgy ideiglenes belépési regisztrációval is teljesíthető a folyamat.
Első lépésként egy internetes böngészőből a Kréta rendszer ügyintézési oldalán (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) a Beiratkozás menüpont alatt a „Beiratkozás középfokú intézménybe (BKI)” sorra kell kattintani az ügy megindításához.
Egy előzetes tájékoztató szöveg jelenik meg, melyről továbblépve a Kréta rendszer beléptető oldala nyílik meg. Itt több belépési lehetőség is adott.
Ha a szülő rendelkezik egy másik iskola által biztosított szülői/gondviselői belépési azonosítóval és jelszóval, akkor azzal kell bejelentkezni a rendszerbe. Amennyiben ilyennel nem rendelkezik, vagy azzal valamilyen okból nem lehet belépni, úgy a belépési oldalon található „Ideiglenes regisztráció létrehozásához kérjük, kattintson ide” feliratú sorra kattintva a név, e-mail cím és egy új felhasználói név-jelszó párossal (ideiglenes regisztráció elvégzésével) is be lehet lépni és elvégezni a beiratkozás folyamatát.
A megjelenő beiratkozási oldalon meg kell adni a tanuló személyes adatait, okmányainak számát, lakcímét, szülők adatait, nyilatkozni a hátrányos vagy egyéb különleges helyzetről, kollégiumi ellátásról és étkezésről.
A lap alján lévő „Új dokumentum csatolása” gombokra kattintva az előre lefotózott vagy bescannelt dokumentumokat (okmányok másolata, bizonyítvány másolata, NEK adatlap másolata, stb) egyenként fel lehet tölteni a felületre.
Végül a „Beküldés” gombra kattintva lehet véglegesíteni a beiratkozást.
Erről a folyamatról található egy képekkel illusztrált leírás a Kréta súgó moduljában, mely az alábbi címre kattintva érhető el: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action...
Kérjük, hogy a beiratkozáshoz lehetőleg az elektronikus módot részesítsék előnyben, elkerülve a személyes kontaktust a vírus terjedésének megakadályozása érdekében.
Köszönjük!
Cimkék: Nincs

A Szerzőről

Tisza Dorina

0 Hozzászólás

Rólunk

eu.jpg

Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium (korábban Zalka Máté Gimnázium) Középfokú oktatás - nyelvi, belügyi, emelt természettudományos és  nyolcosztályos képzés.

Igazgató: Iszák Tibor.

Tovább olvasom...